Antons timbershow er bekreftet.

Posted in Forsiden | 0 comments

Det blir forrykende show og ellevill underholdning for hele familien, når Antons timbershow kommer til festivalen. Her vil vil få oppleve imponerende stunts med motorsag, økser m.m. I tillegg blir det arrangert konkurranser i tømmerstokkløp på Motjenn, hvor alle kan kan delta!

Anton`s Timbershow er et imponerende show i Kanadisk tømmerhogging tilføyd moderne motorsagteknikker. Her vil det bli spennende dueller i øksekasting, kapphogging, kappsaging med stokksager og motorsager, canadisk treklatring, springboardhogging samt forskjellige “stolsagingstriks”. Anton`s Timber Show har også Europas raskeste racermotorsager ( 95 ccm-17 hk, 190 ccm-25 hk ).

Hovedsaken er å ta vare på gammel tømmerhogger-        tradisjon og vise dette fram på en underholdende måte.

Anton har i mange år reist i inn- og utland med sitt show, og har i 6 år vært fast artist i Telemark Sommarland og tre år i Skara Sommarland . Anton har deltatt i Canada 8 ganger og Australia en gang. Tidligere deltagelser i 10 NM og 6 VM har ført til 3 NM-tilter (2 kongepokaler), VM-.tittel i kvisting med motorsag samt VM-tittel i trefelling. I Canada har det også blitt en del seiere med bl.a. sammenlagtseier i 2. divisjon 1992. Anton må også se opp for sin eldste sønn Stian (26). To seiere i øksekasting og to i speedcut  samt sammenlagt vinner i 3. Dvisjon i Canada gjør at “gamlefar” av og til må se seg slått av sin sønn. Stian er i tillegg en av landets beste motorsagskulptører. Sønnen Jan Olav (22) har også lært seg å svinge øks og motorsag, men hans beste øvelse er treklatring. I 1997 var han i Canada og ble Canadisk mester i 2. divisjon og er nå klar for 1. divisjon. Tiden 15,7 sek. opp og ned 18 m er forøvrig europarekord.

Konkurranser
Er det noen hardbarka skogsarbeidere som ønsker å måle krefter og teknikk med teamet til Anton, er dette fullt mulig. Det vil også bli lagt opp til konkurranse i tømmerstokkrulling, med innledende runder på fredag og finale på lørdag.